“Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.” C. G. Jung.

Ultimul an a adus o schimbare majoră în viaţa noastră, în toate direcţiile şi pe toate planurile. Totul s-a schimbat într-o scurtă perioadă de timp, într-un fel la care niciunul dintre noi nu s-a gândit. Ce s-a întâmplat însă cu noi, oamenii? Suntem noi capabili să ne adaptăm noilor vremuri? Se pare că ne este foarte greu, asta demonstrând că am devenit prea pasivi, prea blocaţi în gândire şi comportamente, în obiceiuri şi ataşamente nesănătoase. Iar adevărata adaptare nu este posibilă fără cunoaşterea de sine.

Clinica Serenity vă invită la seria de <<Ateliere de autocunoaştere>>

“Cine sunt? Cum sunt? Ce sunt?” – o oportunitate unică de a avea o întâlnire cu voi înşivă dar şi cu alţi exploratori ai psihicului uman. Un program transformativ în care am pus laolaltă toată experienţa noastră ce însumează zeci de ani de practică psihoterapeutică combinând cele mai interesante şi utile concepte ale epigeneticii, neuroştiinţelor şi psihosomaticii.
Acest program complet vă va oferi posibilitatea nu doar să descoperiţi auto-observatorul – metacogniţia responsabilă de modul cum percepem şi integrăm realitatea internă şi cea externă dar să-l şi antrenaţi pentru ca el să dea comenzile necesare crearii unei stări interioare de încredere, echilibru şi armonie.

Cui se adreseaza programul?
Persoanelor care vor sa creasca nivelul lor de autocunoaştere.
Persoanelor care doresc să facă o schimbare în viaţa lor şi nu ştiu de unde să înceapă.
Persoanelor care se confruntă dificultăţi de adaptare, cu anxietate legată de viitor, cu somatizari (senzaţii corporale neplăcute sau modificări fiziologice pentru care medicina clasică nu oferă explicaţii).

Beneficiile participării la program
Vei învăţa concepte noi referitoare la funcţionarea sistemului psiho-somatic uman care te vor ajuta sa recunoşti procesele psihice interne.
Vei dobandi cunoştinţe practice cum să înţelegi şi să gestionezi gândurile şi emoţiile tale.
Vei dobândi cunoştinţe practice cum să transformi convingeri dezadaptative (greşite) în noi convingeri care să susţină evoluţia ta.
Vei conştientiza rolurile tale pentru a face alegeri mai conştiente.
Vei dobândi cunoştinţe practice cum să ai mai multă energie în viaţa de zi cu zi.
Vei învîţa de la doi facilitatori cu experienţă în domeniu şi vei putea aplica imediat tehnicile specifice, întrucât acest curs iţi ofera strategii simple, eficiente, construite în ani de studii şi experienţă.

Tematica atelierelor
Atelier # 1 – Sunt eu urmasul stramosilor mei?
In acest atelier vei invata si aplica practic concepte de psihogenealogie si noua stiinta – epigenetica pentru a constientiza si actualiza programele psiho-emotionale mostenite de la stramosi.

Atelier # 2 – Sunt eu fiica/fiul parintilor mei?
Modul in care parintii te-au crescut te-a influentat mai mult decat crezi. In acest atelier vei constientiza cum ai preluat scenariul scris de parinti. Daca vrei il poti rescrie!

Atelier # 3- Sunt eu rezultatul vietii mele de pana acum?
Fie ca ai 20 de ani, 40 de ani sau 70 de ani, experientele acestui timp petrecut pe pamant nu au facut decat sa creeze cai neuronale, tipare de gandire si simtire in sistemul tau nervos, care nu fac decat sa creeze si sa recreeze acelasi scenariu de viata cu mici variatii. In acest atelier vei intelege aceste tipare si vei incepe lucrul sa le schimbi, daca vrei.

Atelier # 4 – Sunt eu gandurile mele?
In acest atelier vei invata care sunt formele gand si cum influenteaza ele viata ta, in bine sau mai putin bine.

Atelier # 5 – Sunt eu emotiile mele?
In acest atelier vei invata care sunt emotiile sanatoase si cele mai putin dezirabile, care sunt emotiile care te caracterizeaza predominant in prezent si care sunt beneficiile emotiilor dezirabile.

Atelier # 6 – Sunt eu convingerile mele?
Convingerile sunt mesaje constiente sau inconstiente preluate din familie, scoala, societate. Daca unele dintre ele te-au ajutat sa supravietuiesti candva, este posibil ca ele sa te blocheze acum. Acest atelier te va ajuta sa incepi sa constientizezi convingerile limitative si sa le transformi.

Atelier # 7 – Sunt eu comportamentele mele?
Indezirabile social, pedepsite de lege, in urma carora pierdem relatii sau patologice sunt categoriile de comportamente pe care nu dorim sa le avem. Dar cum am putea preveni astfel de comportamente? Acest atelier te va ajuta sa constientizezi cauza posibila a unor astfel de comportamente.

Atelier # 8 – Sunt eu senzatiile corpului meu?
Placute sau neplacute, senzatiile corporale dau mesaje creierului cu privire la functionarea organismului, integrand informatii atat din mediul intern cat si extern. Acest atelier te va ajuta sa incepi sa te (re)conectezi cu corpul tau pentru a asculat si intelege mesajele pe care el ti le ofera.

Atelier # 9 – Sunt eu rolurile mele?
Esti mama/tata, sotie/sot, economista/economist, fiica/fiu si multe alte roluri? Incerci sa jonglezi cu atatea roluri pentru a avea relatii satisfacatoare? Acest atelier te va ajuta sa constientizezi cum este impartit timpul tau intre atatea roluri si care este impactul energetic.

Atelier # 10 – Sunt eu energie?
In acest atelier vei afla cum stiintele incep sa confirme informatii pe care traditiile ancestrale le stiau si le aplicau in scopul restabilirii si mentinerii starii de sanatate din vremuri stravechi.

Despre facilitatori:
Maria Cristina Marin a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, programul masteral de formare în psihoterapie integrativă la Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă, programul masteral de formare în psihologie clinică la Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica Bucureşti. Este specializata in Abordarea terapeutică a consumului de substanţe. A urmat numeroase cursuri de specializare şi de formare, cursuri de dezvoltare personala, printre care: Psihoterapie corporală relaţională, Psihoterapia traumei, Tratamentul traumei prin experimentare somatică, Hipnoterapia cognitiv-comportamentală la copii, adolescenţi şi adulţi, Abordare psihosomatică a terapiei de cuplu, Psihoterapie integrativa cuantică, Psihogenealogie, Transă Generativa, Mandale de Lumina, Psihodrama, Terapii Transpersonale. A condus peste 5000 de ore de terapie in cabinet si online.

Valentin Pescaru este psiholog, psihoterapeut de orientare psihanalitica şi sexolog cu 15 ani de experienta practica. A scris nenumarate articole de specialitate, a sustinut zeci de evenimente despre subiecte din psihologie si conduce unele dintre cele mai eficiente programe psihoterapeutice. Are peste 15000 de ore de psihoterapie cu pacienti cu aproape toate patologiile cunoscute.

Detalii si inscriere in program:
– Programul se va desfasura exclusiv pe platforma Zoom
– Durata unui atelier este de 2 ore, între 19.00-21.00 în fiecare joi
– Tariful este de 1000 lei/participant/program si se poate achita in maximum 2 transe, prima la inceperea programului
– Numarul minim de participanti este de 5, numarul maxim de participanti este de 20
– Programul va debuta imediat ce se va întruni numărul minim de participanţi
– Inscrierile se fac pentru intregul program, nu se accepta inscrieri doar pentru unele ateliere

Pentru inscriere se transmite email cu Numele, Prenumele, telefon, adresa de email la contact@clinicaserenity.net. Puteţi obţine mai multe informaţii la tel. 0748 04 34 54