“Tehnologia nu este bună sau rea în sine!

Este neutră şi pur şi simplu mediază comportamentul, ceea ce înseamnă că poate fi folosită bine sau rău de umanitate!”

(Dr. Mary Aiken)

Joi, ora 17:30 – 6 întâlniri săptămânale – grup de sprijin pe Whatsapp

Cum îi ajutăm pe copii şi adolescenţi să aibă o relaţie sănătoasă cu tehnologia?

Cum îi ajutăm să fie în siguranţă în mediul virtual?

Cum răspundem întrebărilor legate de pericolele cu care se pot confrunta?

Societatea este în curs de reformare, iar în acest timp copiii se nasc, cresc şi vieţile noastre se schimbă. Impactul tehnologiei asupra copiilor, aflaţi în perioada de creştere, este încă necunoscut, cu toate că tot mai multe studii şi cercetări sunt preocupate de identificarea tipurilor de comportament diferite, între generaţiile adulte şi cele născute în era digitală.

Tehnologia şi internetul au deschis copiilor noştri lumea, însă i-au expus şi pe ei lumii şi pericolelor ei. Noi, părinţii şi adulţii maturi de astăzi, am crescut într-o lume diferită, în care ne permiteam să jucăm tot soiul de jocuri, unele chiar stânjenitoare, fără teama că pozele noastre vor dăinui veşnic în spaţiul virtual, am învăţat să citim o hartă, am plecat la joacă cu grupul de prieteni fără să fim “urmăriţi” de către părinţi cu ceasuri sau alte dispozitive digitale. Astfel că este perfect justificată întrebarea, suntem oare suficient de pregătiţi să creştem copii echilibraţi, în această era digitală? Cunoaştem “alfabetul” digital? Ştim cum să discutăm cu copiii despre etică, comportament responsabil, respect, pericole, reputaţie virtuală, suntem la curent cu noţiuni ca sexting sau cyberbullying?

Cui se adresează programul:

  • Părinţilor care îşi doresc să crească copii sănătoşi
  • Educatorilor şi profesorilor
  • Consilierilor şcolari şi vocaţionali
  • Psihologilor şi psihoterapeuţilor

Programul cuprinde o serie de 6 ateliere:

Atelierul 1: Dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale

În acest atelier vom învăţa cum să îi sprijim pe copii şi adolescenţi să îşi dezvolte empatia, bunătatea, respectul şi să fie politicoşi în spaţiul virtual.

Atelierul 2: Reputaţia virtuală

Aici vom răspunde la următoarele întrebări: Ce este şi cum ne construim reputaţia virtuală? Ce informaţii putem posta online şi cum ne influenţează (peste ani) informaţiile postate în spaţiul virtual, acceptarea la universitate sau pentru un job?

Atelierul 3: Deconectarea de la internet

Dependenţa de dispozitivele electronice este tot mai frecvent întâlnită în rândul copiiilor cu vârste din ce în ce mai mici. În acest atelier vom exersa împreună tehnici prin care putem să gestionăm timpul petrecut în mediul online, în echilibru cu cel în offline.

Atelier 4: Relaţii sigure şi sănătoase

Vom dezbate termeni ca cyberbullying, sexting, pornografia din răzbunare, şantajul sexual. Vom exersa tehnici prin care să recunoaştem semnalele care ne indică posibilitatea ca un copil sau adolescent să fie victima unui abuz şi cum să gestionăm eficient situaţia.

Atelier 5: Gândirea critică

Cum evaluează copiii noştri corectitudinea, autoritatea, valoarea şi obiectivitatea mesajelor? În această întâlnire vom discuta termenul de “fake news“ şi vom deprinde tehnici de identificare şi evaluare a informaţiei primite.

Atelier 6: Creştem lideri digitali

Vom exersa tehnici prin care îi putem învăţa pe copii şi adolescenţi, tot ceea este necesar pentru ca lumea virtuală în care se află, să fie un mediu mai sănătos şi mai sigur!

Atelierele se desfăşoară online, pe platforma ZOOM, în fiecare joi , între orele 17:30 – 19:00.

La finalul programului, veţi şti cu certitudine, cum să gestionaţi relaţia de familie, cu copiii şi adolescenţii sau cum să îi susţineţi pe elevii Dvs pentru a dobândi un comportament echilibrat în relaţie cu tehnologia, cum să o aducă în avantajul propiu şi cum să evite ca aceasta să preia controlul asupra vieţii lor.

 

Ce veţi obţine la finalul acestui program:

❇️ O imagine de sine mai bună prin înţelegerea lumii virtuale

❇️ Veţi şti cum să gestionaţi mai uşor relaţia copiilor cu tehnologia

❇️ Realizaţi un echilibru între timpul online şi viaţa reală

❇️ Veţi şti cum să gestionaţi conflictele şi veţi îmbunătăţi comunicarea în familie sau în clasă

❇️ Va creşte încrederea în abilitatea de a găsi soluţii optime la problemele noi apărute în contextul incertitudinii care marchează prezentul şi viitorul

Despre Facilitator:

Sunt Alina Costache, psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv comportamental, atestat pentru liberă practică de Colegiul Psihologilor din România, Membru al Asociaţiei Internaţionale de Coaching Cognitiv Comportamental (IACBC), formator şi consilier de dezvoltare personală. Am organizat peste 1.000 de evenimente destinate companiilor pe teme de psihoeducaţie, sănătate la mlocul de muncă, stres şi stress management, familie şi viaţă profesională, comunicare, cultură organizaţională, dar şi ateliere de dezvoltare personală, reconectare în familie, echilibru între viaţa de familie şi cea profesională.

Condiţii de participare:

  • Înscrierea se face pentru întregul program (6 ateliere)
  • Costul participării este de 250 lei /participant/program
  • Atelierul are o durată de 90 min (1,5h)
  • Grupul este format din minim 5, maxim 12 participanţi

Pentru informaţii suplimentare sau înscriere, vă rugăm să ne contactaţi la numărul +40-748-043-454 sau pe adresa contact@clinicaserenity.net.