Suferinţele psihice sunt, în cele mai multe cazuri, rezultatul multor ani de funcţionare nepotrivită şi nesănătoasă. Simptomele sunt semnul că lucrurile au ajuns prea departe şi organismul (minte şi corp) nu le mai poate gestiona şi începe să semnalizeze asta.

Suferinţele psihice ale unei persoane sunt cauzate adeseori de istoria de viaţă, mediul în care persoana în cauză a trăit şi uneori genele moştenite. Atitudinile şi comportamentele preluate sunt de asemenea cauze ale problemelor psihologice.

Cu alte cuvinte este vorba de ani de zile în care persoana a funcţionat într-un anumit fel.

Este important ca persoanele care doresc sa înceapă un proces psihoterapeutic să înţeleagă că ceea ce s-a adunat în ani de zile nu poate fi schimbat peste noapte. Este nevoie de timp ca situaţia să se schimbe. Dar se va schimba!

Specialiştii Clinicii Serenity înţeleg că este nevoie de timp ca o suferinţă psihică şi emoţională să fie tratată. Studiile arată că este nevoie de cel puţin şase luni de zile ca un comportament să se schimbe şi să apară alte legaturi neuronale în creier. De aceea punem la punct programe speciale, dedicate, care combină cele mai noi şi moderne abordări, combinând diverse forme de psihoterapie cu tehnici şi exerciţii. Ştim că este nevoie de timp, de aceea gandim în termen de ”program” adică de proces. Suntem alaturi de pacienţii nostri atât cât este nevoie pentru a obţine rezultate.

Experienţa îndelungată în clinică (spitale de psihiatrie, centre de suport, DGASPC, clinici de psihologie şi psihiatrie) ne ajută să avem cea mai bună şi completă abordare asupra suferinţelor psihice şi emoţionale, oferind variante de tratament complexe şi adaptate.