Specialiştii cu experienţă ai Clinicii Serenity au elaborat un program unic de abordare a anxietăţii pe toate palierele: fizic-psihic-emoţional. Ştim ce provoacă această suferinţă şi am tratat cu succes sute de persoane suferind de anxietate şi atacuri de panică. Simptomele ce însoţesc tulburările de anxietate (cu sau fără atacuri de panică) pot fi abordate rapid şi cu efect prin tehnici şi exerciţii de relaxare. Acestea reprezintă prima indicaţie de intervenţie în multe cazuri de anxietate, cu beneficii importante şi imediate; atunci când intensitatea anxietaţii este uşoară sau moderată tehnicile de relaxare pot inlocui tratamentele medicamentoase. Au avantajul de a fi uşor de învăţat, simple şi fără efecte secundare.
Mai mult decât atât, aceste tehnici de relaxare pot fi învățate și de cei care vor să se protejeze pe viitor împotriva unor astfel de suferințe, împotriva stresului și oboselii cronice. Cu alte cuvinte ”Tehnici de relaxare poate fi văzut ca un program de prevenție împotriva stresului și oboselii, de aceea programul poate fi urmat fără participarea le ședințele de terapie de grup.

O componentă a programului ”Fără anxietate” este:

Fără Anxietate – Tehnici de Relaxare

Această parte a programului Clinicii Serenity de terapie a anxietăţii integrează evaluarea psihologică şi cele mai eficiente tehnici de relaxare mentală şi corporală, într-o variantă completă şi accesibilă aproape oricui.

Programul pune la dispoziţie mai multe variante, sub forma a trei pachete. Fiecare pachet este format dintr-o şedinţă de evaluare (care ne ajută să evaluăm nivelul de anxietate, să înţelegem situaţia persoanei şi să elaborăm planul de acţiune/pachetul potrivit); această şedinţă de evaluare dureaza 50 minute. La aceasta şedinţă se adaugă una sau mai multe dintre opţiunile terapeutice pe care le oferim, după cum urmează:

Pachetul ZEN: 1 şedinţă de evaluare (50 minute) + 1 opţiune Preţ: 130 ron
Pachetul NIRVANA: 1 şedinţă de evaluare (50 minute) + 2 opţiuni Preţ: 190 ron
Pachetul SERENITY: 1 şedinţă de evaluare (50 minute) + 3 opţiuni Preţ: 220 ron

Opţiuni terapeutice:
a) tehnici de relaxare ce combină tehnicile de respiraţie cu sunetul/muzica – durata 30 minute
b) tehnici de relaxare ce combină tehnicile de respiraţie cu tehnica imageriei vizuale (imaginea) – durata 30 minute
c) tehnici de relaxare ce utilizează culorile – durata 30 minute
d) tehnici de relaxare ce pun accentul pe exerciţii de respiratie (partea superioară a plamânilor) – durata 30 minute
e) tehnici de relaxare ce pun accentul pe exerciţii de respiraţie abdominală (partea inferioară a plamânilor) – durata 30 minute
f) tehnici de relaxare corporală (indicate în eliberarea tensiunii musculare), poziţia în şezut, durata 30 minute
g) tehnici de relaxare corporală (indicate în stările de insomnie), poziţia întins pe pat, durata 30 minute

Componentele unui pachet nu se realizează niciodată în aceeaşi zi. Se stabilesc zile diferite pentru fiecare dintre tehnicile alese, de comun acord între psihoterapeut şi client.

Tehnicile practicate au fost selectate pentru că şi-au demonstrat eficacitatea în timp, sunt adaptabile majorităţii persoanelor şi sunt foarte diferite intre ele, fiind recomandate multor situaţii. Combinarea lor creşte efectul terapeutic obţinut.

Dacă persoana care a optat pentru un pachet doreşte continuarea programului sau alte combinaţii de tehnici poate discuta cu psihoterapeutul variantele potrivite.

Informaţii suplimentare şi programări la: contact@clinicaserenity.net sau la tel. 0748043454