Valentin Pescaru

Fără Insomnie

cu psih. Valentin Pescaru

Scapă de insomnie,
fără medicamente, în doar 8 ședințe!

TERAPIE DE GRUP
80 lei /ședință
TERAPIE INDIVIDUALĂ
150 lei /ședință
Ți se întâmplă și ție să stai în pat minute în şir sau poate chiar ore până reușești să adormi? Ai impresia că timpul se dilată şi starea de iritare sau neputinţă devine tot mai acută?
Gândurile ți-o iau razna? Ruminezi din nou şi din nou la ce s-a întâmplat în ziua respectivă și la îngrijorări?
Adormi într-un final, dar dimineaţa ochii sunt tulburi, la fel ca şi mintea, iar oboseala te însoţeşte pe tot parcursul zilei?
Nu te poţi concentra, pare imposibil să faci o alegere sau să iei o decizie, ba chiar ai observat că începi să uiţi?
Te gândeşti să începi un tratament pentru insomnie şi reclamele sunt la tot pasul promovând diverse soluţii magice care îţi vor lua insomnia „cu mâna“?
Programul Fara Insomnie
Programul Fara Insomnie
Studiile clinice din ultimii 20 de ani recomandă terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie ca fiind foarte eficientă şi fără efecte secundare, iar tratamentul este indicat tuturor grupelor de vârstă de la copii la adulţi şi seniori.

Adevărul este că:

• Tratarea cu succes depinde de diagnosticarea exactă a tipului de insomnie cu care te confruntaţi.
• Aceasta necesită o evaluare clinică profesionistă făcută de un specialist.
• Există mai multe tipuri de insomnie: de adormire / iniţiere, de menţinere a somnului, trezirea prea matinală, insomnia primară sau secundară, insomnia de adaptare, idiopatică sau paradoxală, etc.
• De cele mai multe ori, cauzele insomniei sunt de natură psihofiziologică şi sunt corelate cu stresul, depresia, anxietatea, ptsd (sindromul post-traumatic).

De aceea, la Clinica Serenity, am dezvoltat „Fără Insomnie”, un program unic în România, care cuprinde toate etapele necesare în tratamentul insomniei, de la diagnosticare și până la aplicarea celor mai eficiente și moderne metode terapeutice.

În ce constă programul

1 ședință

De anamneză, evaluarea clinică şi psihologică a problemei de somn, precum și diagnosticarea diferenţială a tulburării de somn.

Odată identificate cauzele insomniei, vom structura planul terapeutic individual, în funcţie de nivelul de afectare, de contextul vieţii, de existenţa sau inexistenţa unor comorbidităţi şi al altor factori care se vor releva în discuţia cu psihoterapeutul.

Programul Fara Insomnie

7 ședințe

De aplicare a planului terapeutic care conține două tipuri de intervenții:
• Cognitiv – explică cercul vicios al gândurilor şi prejudecăţilor legate de somn cu efecte asupra insomniei.
• Comportamentală – eliminarea factorilor de condiţionare a somnului, restricţionarea şi igiena somnului, adică anumite schimbări în stilul tău de viaţă ce vor îmbunătăţi calitatea somnului.

Combinaţia dintre tehnicile folosite este individuală şi optim adaptată fiecărui tip de insomnie şi situaţie unică.

De ce terapia cognitiv comportamentală?

• Este dovedit ştiinţific faptul că tratamentele medicamentoase sau remediile naturiste sunt soluţii eficiente doar pe termen scurt. Acestea pot susţine pe o perioadă determinată inducerea somnului, însă nu acţionează asupra cauzelor care provoacă insomnia, dau dependenţă şi îşi pierd eficacitatea în timp. Aşadar, astfel de tratamente pot ameliora simptomele insomniei, însă nu tratează şi cauzele profunde ale acesteia.
• Somnul este o funcţie fiziologică, naturală şi orice încercare de a o controla fie medicamentos, fie prin alte remedii nu va face decât să adâncească cercul vicios al insomniei.
• Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie este cea mai bună alegere dacă ai probleme de somn cronice, dacă te îngrijorează să devii dependent de medicamentele pentru somn sau dacă medicamentele nu sunt eficiente (provoacă efecte secundare deranjante).

Nu ai niciun produs în coș.