Scapă de insomnie, fără medicamente, în doar 8 ședințe.

Programul „Fără insomnie” cuprinde un pachet de 8 şedinţe,
care se pot plăti în avans, integral sau parţial. Participarea la program poate fi:

Individuală -1.200 lei;
Terapia de grup - 640 lei;

Mă înscriu acum

Înscrie-te acum pentru şedinţa de evaluare la: 0748043454 sau email la
contact@clinicaserenity.net, cu numele, prenumele şi numărul de telefon unde puteţi fi contactaţi.


Atunci când stai în pat minute în şir sau poate chiar ore, timpul parcă se dilată şi starea de iritare sau neputinţă devine tot mai acută. Gândurile o iau razna şi ruminează din nou şi din nou ce s-a întâmplat în ziua respectivă sau apar îngrijorări cu sau fără motive reale.
Şi nu se termină aici.
Dimineaţa ochii sunt tulburi, la fel ca şi mintea, iar oboseala te însoţeşte pe tot parcursul zilei.
Nu te poţi concentra, pare imposibil să faci o alegere sau să iei o decizie, ba chiar ai observat că începi să uiţi.
Te gândeşti să începi un tratament pentru insomnie şi reclamele sunt la tot pasul promovând diverse soluţii magice care îţi vor lua insomnia „cu mâna“.
Tocmai de aceea, tratarea cu succes depinde de diagnosticarea exactă a tipului de insomnie cu care vă confruntaţi. Aceasta necesită o evaluare clinică profesionistă făcută de un specialist.
Există mai multe tipuri de insomnie: de adormire / iniţiere, de menţinere a somnului, trezirea prea matinală, insomnia primară sau secundară, insomnia de adaptare, idiopatică sau paradoxală, etc.
De cele mai multe ori, cauzele insomniei sunt de natură psihofiziologică şi sunt corelate cu stresul, depresia, anxietatea, ptsd (sindromul post-traumatic).

Studiile clinice din ultimii 20 de ani recomandă terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie ca fiind foarte eficientă şi fără efecte secundare, iar tratamentul este indicat tuturor grupelor de vârstă de la copii la adulţi şi seniori.


Cum funcţioneazã programul Fără Insomnie?

Programul “Fără insomnie”, dezvoltat de către specialiştii Clinicii Serenity, foloseşte terapia cognitiv-comportamentală pentru tratarea insomniei (TCCi).

Prima şedinţă constă în anamneza, evaluarea clinică şi psihologică a problemei de somn, precum şi diagnosticarea diferenţială a tulburării de somn.

Odată identificate cauzele insomniei, vom structura planul terapeutic individual, în funcţie de nivelul de afectare, de contextul vieţii, de existenţa sau inexistenţa unor comorbidităţi şi al altor factori care se vor releva în discuţia cu psihoterapeutul.

Planul terapeutic conţine două tipuri de intervenţii:
- Cognitiv – explică cercul vicios al gândurilor şi prejudecăţilor legate de somn cu efecte asupra insomniei.
- Comportamentală – eliminarea factorilor de condiţionare a somnului, restricţionarea şi igiena somnului, adică anumite schimbări în stilul tău de viaţă ce vor îmbunătăţi calitatea somnului.

Combinaţia dintre tehnicile folosite este individuală şi optim adaptată fiecărui tip de insomnie şi situaţie unică.

Programul „Fără insomnie” cuprinde un pachet de 8 şedinţe,
care se pot plăti în avans, integral sau parţial. Participarea la program poate fi:

Individuală -1.200 lei;
Terapia de grup - 640 lei;

Mă înscriu acum

Înscrie-te acum pentru şedinţa de evaluare la: 0748043454 sau email la
contact@clinicaserenity.net, cu numele, prenumele şi numărul de telefon unde puteţi fi contactaţi.

Clinica Serenity are o experienţă profesională vastă

peste 6.000 de evaluări psihologice;
peste 25.000 de ore de psihoterapie ;

Clinica noastră oferă programe psihoterapeutice complexe, special concepute pentru cele mai diverse situaţii şi patologii. Specialiştii noştri dezvoltă constant programe unice şi eficiente.

Cele mai noi şi eficiente abordări psihoterapeutice.

Specialiştii de la Clinica Serenity folosesc cele mai noi şi eficiente abordări psihoterapeutice. Terapia cognitiv-comportamentalã pentru tratarea insomniei (TCCi) – o intervenţie comportamentală multicomponentă, bazată pe:

Controlul Stimulilor
Această metodă ajută la eliminarea factorilor care îţi condiţionează mintea să reziste la somn. De exemplu, poţi să fii îndrumat să îţi setezi aceeaşi oră de adormire şi de trezire şi să eviţi somnul la prânz.
Igiena Somnului
Anumite schimbări în stilul tău de viaţă vor îmbunătăţii calitatea somnului şi pot include anumite schimbări ale comportamentelor ce influenţează negativ somnul, ca fumatul sau consumul prea mare de cofeină pe parcursul zilei, consumul exagerat de alcool sau lipsa exerciţiilor fizice.
Terapia Convingerilor Disfuncţionale care Provoacă Anxietate Legată de Insomnie.
Să stai întins în pat fără să dormi, mai mult de 30 de minute, poate fi un obicei care duce la un somn deficitar. Tehnica reduce timpul petrecut în pat şi provoacă privarea parţială de somn, ceea ce face să te simţi mai obosit în noaptea următoare. Pe măsură ce calitatea somnului tău creşte, timpul petrecut în pat până la adormire scade considerabil.
Biofeedback
Această metodă îţi permite să observi semnele biologice ca bătăile inimii şi tensiunea musculară. Împreună vom învăţa cum să le îmbunătăţim.

Terapie individuală sau terapie de grup?

Insomnia cronică poate afecta în mod negativ calitatea vieţii şi performanţa academică, productivitatea la locul de muncă, poate creşte irascibilitatea şi riscul accidentelor de maşină. Totodată, insomnia cronică este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet, obezitate, hipertensiune sau astm.
Programul terapeutic este special structurat în 8 şedinţe pentru a trata în mod consecvent problema insomniei şi îndepărta cauzele profunde ale acesteia.

De asemenea, terapia de grup este la fel de eficientă ca cea individuală deoarece participanţii pot împărtăşi experienţe şi emoţii, situaţie care provoacă o stare de înţelegere comună ce ajută la ameliorarea stresului, durerii sau sentimentului de vină.De ce Terapia Cognitiv-Comportamentală este cea mai bună soluţie?

Este dovedit ştiinţific faptul că tratamentele medicamentoase sau remediile naturiste sunt soluţii eficiente doar pe termen scurt. Acestea pot susţine pe o perioadă determinată inducerea somnului, însă nu acţionează asupra cauzelor care provoacă insomnia, dau dependenţă şi îşi pierd eficacitatea în timp. Aşadar, astfel de tratamente pot ameliora simptomele insomniei, însă nu tratează şi cauzele profunde ale acesteia. Somnul este o funcţie fiziologică, naturală şi orice încercare de a o controla fie medicamentos, fie prin alte remedii nu va face decât să adâncească cercul vicios al insomniei.


Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnie este cea mai bună alegere dacă aveţi probleme de somn cronice, dacă vă îngrijorează să deveniţi dependenţi de medicamentele pentru somn sau dacă medicamentele nu sunt eficiente (provoacă efecte secundare deranjante).