Principiul plăcerii

Inconştient, subconştient, conştient, rezistenţe, mecanisme de apărare, aparat psihic. Şi peste toate (sau…sub toate), Principiul Plăcerii vs Principiul realităţii.

Nu putem înţelege funcţionarea aparatului psihic fără a cunoaşte conceptele care au revoluţionat înţelegerea psihicului uman.

Din păcate prea multe dintre aceste concepte sunt folosite incorect şi abuziv lipsind oamenii de cunoaştere. Iar fără cunoaştere nu putem avea acces la adevăratul nostru Eu..

Clinica Serenity vă invită la

Principiul plăcerii

Evenimentul va prezenta cele mai importante concepte psihanalitice, într-o manieră accesibilă, cu exemplificări şi prezentări de cazuri, astfel încât atât specialiştii (psihologi, psihoterapeuţi de diverse orientări terapeutice) cât şi nespecialiştii (cei din afara domeniului psihologiei) să se familiarizeze cu una dintre cele mai profunde si complexe metode de studiere şi sondare a psihicului uman.

Înţelegerea conceptelor fundamentale şi a funcţionării psihicului uman este importantă atât pentru cunoaşterea de sine cât şi pentru cunoaşterea celorlalţi, aducând beneficii importante în viaţa personală şi relaţională.

Psihanaliza a revoluţionat cunoaşterea psihicului uman, aducând teorii şi construind concepte care sunt valabile şi astăzi, după mulţi ani de la descoperirea lor. Ea stă în continuare la baza celor mai de succes metode psihoterapeutice. Contribuţiile psihanalizei despre structura psihicului, despre inconştient (a cărui existenţă este deja demonstrată de ştiinţă) este esenţială. Şcolile de psihiatrie, de psihologie şi psihoterapie din întreaga lume includ obligatoriu studierea conceptelor psihanalitice, fără de care adevărata cunoaştere a psihicului uman nu este posibilă.

Din subiectele prezentate vor face parte:

Aparatul psihic (inconştient, preconştient, conştient; sine-eu-supraeu)

Stadiile dezvoltării psihice

Mecanismele de aparare (refulare-sublimare)

Evenimentul este susţinut de către Valentin PESCARU, psiholog clinician (specialist cu peste 5000 de evaluări psihologice la activ), psihoterapeut de orientare psihanalitică (specialist cu peste 8000 de ore de psihoterapie) şi sexolog.

Data: 14.11.2019 între orele 10.00-15.00

Cost participare: 200 ron/persoană

Înscrierea se face prin email la adresa: contact@clinicaserenity.net sau sms (tarif normal) la tel. 0748043454.

Va rugăm să precizaţi numele, prenumele şi datele de contact (numar de telefon) pentru a vă putea trimite alte informaţii.

Confirmarea participării de va face după dovada plăţii în cont: Pescaru Valentin, Banca Transilvania, RO20BTRLRONCRT0306512701(cu menţiunea Principiul Plăcerii) sau direct la sediul Clinicii Serenity.