Te-ai gândit vreodată că ai putea învăţa să îţi controlezi anxietatea pentru ca aceasta să nu mai interfereze cu viaţa ta?
E dificil să funcţionezi la parametrii normali când simţi teamă şi îngijorare aproape permanent, când simţi că ameţeşti, că îţi creşte pulsul, ţi se înmoaie picioarele, transpiri. Ți s-a spus de multe ori că “totul se petrece în mintea ta” şi că temerile tale nu sunt reale, însă fără ajutor specializat anxietatea este greu de gestionat de către persoana care o experimentează, cu atât mai mult cu cât o afectează pe toate planurile (personal, social, familial) şi palierele (fizic-psihic-emoţional). Este greu de înţeles de cei din afară ce se petrece în mintea ta, de aceea te poţi simţi adesea neînţeles. Contextul creat de epidemie (izolarea, nesiguranța generală, șomajul) a agravat și mai mult situația, intensificând stările celor care suferă de anxietate sau declanșând anxietatea în persoane care nu aveau astfel de probleme.

Practicarea psihoterapiei de grup a avut rezultate excelente pentru participanţi și împreună cu studiile care atestă eficacitatea acesteia, ne-au determinat să concepem la Clinica Serenity un program dedicat persoanelor care se confruntă cu anxietate: Fără anxietate – Psihoterapie de grup. Unicitatea programului constă în combinarea celor mai eficace metode și tehnici psihoterapeutice ce vizează atât cauzele (abordări cognitiv-comportamentale, psihanalitice, integrative și sistemice) cât și simptomele (utilizăm tehnici de respirație, de relaxare, mindfulness etc.). Un program complet și complex!

Ştim ce provoacă această suferinţă şi am tratat cu succes sute de persoane suferind de anxietate şi atacuri de panică. Deşi spunem că anxietatea este o “teamă fără obiect”, nu înseamnă că este o teamă fără cauză!

Psihoterapia de grup oferă mediul potrivit pentru a discuta despre trăiri, simptome şi frici; grupul recreează situaţii şi relaţii, interacţiuni, comportamente şi atitudini, exact ca în realitate, fapt ce permite identificarea şi modificarea gândurilor iraţionale ce duc la comportamente disfuncţionale şi de evitare a pericolelor închipuite.

Psihoterapia de grup oferă avantajul interacţiunii cu alte persoane ce au acelaşi tip de probleme într-un mediu securizat. Şedinţele se desfăşoară în condiţii de strictă confidenţialitate, respectând nevoile individuale ale participanţilor. Suportul primit, tehnicile practicate în cadrul grupului şi preţul scăzut face ca terapia de grup să fie accesibilă unui număr mai mare de persoane.

 

Pe termen lung, psihoterapia de grup funcţionează excelent atât pentru că învață participanţii să îşi controleze simptomele anxioase şi atacurile de panică, dar şi prin modificarea cauzelor apariţiei anxietăţii. Aşadar, în cadrul programului Fără anxietate – psihoterapie de grup abordăm anxietatea pe toate paliere pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare şi să se menţină în timp.

Grupul se întâlneşte o dată pe săptămână, vinerea, între orele 19:00 – 21.00 atât online (prin intermediul platformei ZOOM) cât și în cabinet. Programul cuprinde un pachet de 12 ședințe, care se pot plăti în avans, integral sau parțial (6 ședințe). Dacă se plătește tot pachetul de 12 ședințe în avans prețul total este de 750 ron.

Prețul este de 70 RON/persoană/ședință. Un nou grup va începe la sfârșitul septembrie 2021!

Confirmarea participării se va face după dovada plăţii în cont: Cabinet individual de psihologie Pescaru Valentin, Banca Transilvania, RO04BTRLRONCRT0534782701 (cu mentiunea Program Fără Anxietate) sau direct la sediul Clinicii Serenity.

Pentru alte detalii şi înscriere aşteptăm să ne scrieţi pe adresa: contact@clinicaserenity.net sau să ne contactaţi la numărul de telefon  0748043454 (Clinica Serenity).