Despre programele noastre

Suferinţele psihice sunt, în cele mai multe cazuri, rezultatul multor ani de funcţionare nepotrivită şi nesănătoasă. Simptomele sunt semnul că lucrurile au ajuns prea departe şi organismul (minte şi corp) nu le mai poate gestiona şi începe să semnalizeze asta. Suferinţele psihice ale unei persoane sunt cauzate adeseori de istoria de viaţă, mediul în care persoana în cauză a trăit şi uneori genele moştenite. Atitudinile şi comportamentele preluate sunt de asemenea cauze ale problemelor psihologice. Cu alte cuvinte este vorba de ani de zile în care persoana a funcţionat într-un anumit fel. Este important ca persoanele care doresc sa înceapă un proces psihoterapeutic să înţeleagă că ceea ce s-a adunat în ani de zile nu poate fi schimbat peste noapte. Este nevoie de timp ca situaţia să se schimbe. Dar se va schimba!

APASA PE IMAGINI PENTRU A AFLA MAI MULTE!

Te-ai gândit vreodată că ai putea învăţa să îţi controlezi anxietatea pentru ca aceasta să nu mai interfereze cu viaţa ta? E dificil să funcţionezi la parametrii normali când simţi teamă şi îngijorare aproape permanent, când simţi că ameţeşti, că îţi creşte pulsul, ţi se înmoaie picioarele, transpiri. Este greu de înţeles de cei din afară ce se petrece în mintea ta, de aceea te poţi simţi adesea neînţeles.

fara anxietate slide 1
programul fara depresie

Depresia. Una dintre suferinţele ce afectează cel mai mult locuitorii planetei. Tristeţea care nu mai trece, dispariţia dorinţei de a mai face ceva, o stare de oboseală fără un motiv clar, insomnii, dureri fizice, fel de fel de scenarii şi gânduri negre. Cumva, pe nesimţite viaţa şi-a pierdut nu doar gustul ci şi direcţia. Totul devine cenuşiu, culoarea care descrie cel mai bine starea persoanei.

Creierul este cel mai important organ al corpului uman. De cele mai multe ori întreaga funcţionare a organismului depinde de el. Într-un fel de neînţeles creierul este şi organul cel mai neglijat. Lipsa informaţiilor corecte, educaţia insuficientă, stereotipurile culturale nepotrivite au dus la situaţia în care suferinţele creierului şi ale minţii sunt puse pe ultimul loc in ceea ce priveşte sănătatea proprie.

---1
Logo Ora de relaxare

Ritmul vieţii moderne influenţează din ce în ce mai mult viaţa oamenilor. Viteza cu care se desfăşoară, nenumaratele presiuni şi responsabilităţi au început să-şi pună amprenta asupra stării de sănatate a omului modern. Stresul, oboseala cronică – fizică şi psihică – sunt precursoarele a nenumarate boli: tulburări de anxietate, depresie, boli cardiovasculare, gastrointestinale etc.

Problemele legate de greutatea corporală excesivă sunt din ce în ce mai des întâlnite şi provoacă dificultăţi greu de gestionat pe multe paliere: sănătate, aspect fizic, relaţionare, funcţionare socială.

Adolescenta este o perioada de tranzitie intre copilarie si tinerete, perioada resimtita adesea ca fiind dificila si plina de framanatari. Este etapa de dezvoltare cea mai complicata din viata umana datorita schimbarilor majore ce au loc de-alungul ei. De cele mai multe ori atat parintii cat si adolescentii asteapta ca aceasta „criza“ sa treaca de la sine, fara a-si indrepta atentia asupra intelegerii emotiilor, conflictelor si comportamentelor pe care le experimenteaza fiecare adolescent.

Menopauza constă în încetarea menstruaţiilor din cauza scăderii treptate, ireversibile a producţiei de hormoni sexuali ovarieni (estrogenii şi progesteronul). Privită ca un proces gradual, menopauza a fost împărţită în trei etape: premenopauza, menopauza şi postmenopauza. Tranziția în premenopauză și menopauză poate fi o experiență furtunoasă pentru unele femei. Studiile au arătat că modificările nivelurilor hormonale pot avea un efect direct asupra creierului și sistemului nervos. În timp ce unele simptome pot fi abia vizibile, altele pot produce schimbări semnificative ce pot avea un impact asupra sănătății mintale a unei femei sau pot exacerba o condiţie psihologică preexistentă.