Depresia. Una dintre suferinţele ce afectează cel mai mult locuitorii planetei. Tristeţea care nu mai trece, dispariţia dorinţei de a mai face ceva, o stare de oboseală fără un motiv clar, insomnii, dureri fizice, fel de fel de scenarii şi gânduri negre. Cumva, pe nesimţite viaţa şi-a pierdut nu doar gustul ci şi direcţia. Totul devine cenuşiu, culoarea care descrie cel mai bine starea persoanei.

Apoi apar ”celelalte” idei, cele mai rele şi periculoase: ”la ce bun aşa viaţă, mai bine mă lipsesc, şi îi lipsesc şi pe ceilalţi de o povară”. Încrederea în sine a dispărut, speranţa s-a stins, perspectiva lipseşte, ”şi atunci la ce bun?”

Persoana nu îşi mai doreşte nimic decât să scape de această stare, de probleme, de gânduri, de tot…

Situaţia pare fără ieşire dar nu este. Depresia este o suferinţă care poate fi înfrântă. Direcţia şi motivarea pot fi regăsite. Depresia este o suferinţă complexă, care afectează funcţionalitatea persoanei pe multe paliere de aceea şi orice abordare trebuie să fie complexă şi să urmărească mai multe direcţii.

Recomandarea de bază în tratarea depresiei este psihoterapia; în unele cazuri în combinaţia cu tratamentul medicamentos creşte eficienţa.

Experienţa clinică a specialiştilor de la Serenity a dus la crearea unui program complex de psihoterapie de grup, una dintre cele mai bune forme de psihoterapie recomandate în cazul depresiei, cu eficienţă demonstrată în timp de studii şi cercetări.

Programul Fără Depresie este organizat sub forma psihoterapiei de grup şi integrează cele mai noi si eficiente tehnici, atât psihologice cât şi corporale.

Psihoterapia de grup oferă posibilitatea interacţiunii cu alte persoane cu acelaşi tip de probleme, într-un mediu sigur. Are avantajul unui preţ mai scăzut pentru fiecare participant (faţă de varianta psihoterapiei individuale) fiind astfel accesibilă unui număr mai mare de persoane.

Grupul este alcătuit din maximum 8 persoane. Grupul se întruneşte o dată pe săptămână, iar întâlnirea durează o oră și jumătate.

Costul de participare este de 80 ron/persoană/întâlnire. Se poate plăti fiecare şedinţă sau în avans pentru mai multe şedinţe.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă rugăm să ne scrieţi pe adresa: contact@clinicaserenity.net sau la tel. 0748043454