Problemele legate de greutatea corporală excesivă sunt din ce în ce mai des întâlnite şi provoacă dificultăţi greu de gestionat pe multe paliere: sănătate, aspect fizic, relaţionare, funcţionare socială.

Mass-media şi industria farmaceutică ne bombardează cu fel de fel de ”soluţii” pe cât de năstruşnice pe atât de costisitoare şi periculoase. Fiecare nouă dietă apărută promite ”minunea” slăbitului rapid şi fără mari eforuturi.

Realitatea? Nu prea se întâmplă mare lucru sau, chiar mai rău, greutatea continuă să crească iar moralul şi încrederea de sine să…scadă.

Oglinda reflectă aceeaşi imagine care te face să te simţi complexată, discriminată, neiubită. Golul interior parcă se adânceşte, iar mâncarea e cea mai la ȋndemână pentru a-l umple. Când mănânci te simţi ȋmpăcată. Adevărul este că te afli ȋntr-o relaţie de dependenţă cu mâncarea. Ştii, dar nu poţi controla. Ce e de făcut?

Majoritatea abordărilor pun accentul pe alimentaţie şi mişcare, pe stilul de viaţă, ȋn timp ce partea psihologică este lăsată la o parte. Iar când vorbim de partea psihologică ne referim la mintea noastră, adică EXACT acea parte care coordonează totul, inclusiv procesul de slăbire.

Nu putem slăbi dacă nu luăm în considerare şi cauzele profunde ale îngrăşării şi mîncatului excesiv, care de cele mai multe ori sunt…psihologice.

Clinica Serenity a pus la punct un program care se ocupă de descoperirea şi gestionarea cauzelor psihologice asociate mâncatului excesiv.

Avantajele programului:

– Este un program 100% practic ȋn cadrul căruia vom ȋnvăţa să ne gestionăm emoţiile pentru a nu ceda impulsului de a mânca excesiv; mintea se va alătura efortului corpului de a urma un regim de viaţă sănătos.

– Vom folosi tehnici de relaxare, meditaţie, imagerie dirijată, tehnici proiective, jocuri de rol şi multe alte jocuri şi exerciţii practice care ne vor ajuta să controlăm NOI dorinţa de a mânca, nu invers; sunt tehnici de ultim moment, utilizate în toată lumea de către psihologi reputaţi implicaţi în organizarea programelor de slăbire sănătoasă.

Întîlnirile se desfăşoară o data pe lună, sub forma unei şedinţe de grup. Ȋmpreună va fi mai uşor să reuşim pentru că vom găsi aici susţinere, ȋnţelegere, motivaţie, socializare, relaţii. Vom corecta atitudini şi comportamente. Totodată, vom monitoriza lunar rezultatele individuale obţinute de fiecare participant, ne vom ȋnţelege nevoile şi vom căuta soluţii să le acoperim ALTFEL decât mâncând.

Investiţie: 90 ron pe lună/persoană (şedinţa lunară)

Durata programului: 6 luni, o ȋntâlnire pe lună.
(De cel puţin 6 luni are nevoie mintea noastră pentru a schimba obiceiurile)

Data urmatoarei întâlniri este 18.02.2019. ora 18.00

*La cerere pot fi organizate sesiuni de terapie individuală celor care doresc o susţinere permanentă de-alungul programului.

Coordonator: Raluca Ignat, psiholog clinician, consilier pentru dezvoltare personala, psihoterapeut ȋn formare, specialitatea Psihoterapie sistemică de cuplu şi familie.

Având ȋn vedere numărul redus de locuri, pentru rezervare este necesar să ne scrieţi la adresa de email a Clinicii Serenity: contact@clinicaserenity.net sau să ne trimiteţi SMS (cost normal) la tel. 0748043454 cu numele, prenumele şi datele dumneavoastră de contact

Vă aşteptăm cu drag!