Cele şase luni în care am derulat programul ”Slăbeşte inteligent” şi nenumăratele discuţii avute cu participanţii ne-au confirmat că atunci când vorbim despre problemele de greutate excesivă, despre slăbit şi îngrăşat, cel mai important factor este, de departe, PSIHICUL. Nutrienţii, vitaminele, dietele şi interdicţiile sunt toate nesemnificative atunci când vorbim despre mecanismele de funcţionare ale minţii umane, despre nevoile ei de ”pansare” cu prăjituri şi îngheţată. Atunci cînd vorbim despre îngrăşat vorbim de fapt despre suferinţe, despre dependenţe, despre tristeţe, despre neîncredere în noi şi în ceilalţi. Încercăm să luăm înăuntrul nostru ceea ce de fapt nu primim. Este mai uşor să ne umplem cu mâncare decât cu iubire.

Toate acestea ne-au făcut să înţelegem că este vorba despre mai mult decât un ”slăbit inteligent”. Este vorba despre un conflict major între ceea ce ne trebuie şi ceea ce ne dorim, între ceea ce simţim şi ceea ce gândim.

De aceea am ales să relansam Programul nostru cu un nume pe care îl considerăm mult mai potrivit.
De acum vorbim despre Programul ”Slăbitul şi Psihicul”

Programul nostru continuă, cu alte exerciţii, tehnici şi conştientizări care să vă ajute să faceţi pace între emoţiile dumneavoastră şi… foamea dumneavoastră. Experienţa psihologilor vă este alături. A venit timpul ca mintea să înţeleagă că soluţia la tristeţea, suferinţele, lipsurile şi neîncrederea ei nu sunt burgerii, snack-urile si nici dulciurile. Nu poţi să treci peste o despărţire cu o ciocolată. O poţi face doar dacă psihicul tău şi emoţiile tale conlucrează.

O bucățica de ciocolată, apoi încă una și încă una și parcă emoțiile s-au liniștit. Au tăcut o perioadă. Apoi alta întamplare, alte emoții, altă ciocolată. Și tot așa și parcă nu mai poți evada din acest cerc vicios. Când emoțiile intense și neplăcute te cuprind singura sursa de confort pare a fi mâncarea. Dar care este de fapt realitatea psihologică din spatele acestui comportament? Care sunt nevoile reale?

Pentru a raspunde la aceste întrebări și multe altele am creat acest program centrat pe mâncatul compulsiv, program ce are ca scop conștientizarea, înțelegerea și împăcarea cu emoțiile dificile.

Astfel, dacă te regăsești în următoarele situații:

Trăiești sentimente de vinovăție și rușine atunci când mănânci mai mult;

Uneori te simți neîmplinit/ă în propriul corp

Simți că nu mai ai control asupra cantității de mâncare pe care o

Ai momente când mănânci până ajungi la un disconfort fizic și emoțional,

Te invit să participi la acest program pentru a-ți trăi și exprima emoțiile autentice, pentru a-ți fi ascultate nevoile  într-un cadru de acceptare, libertate de exprimare și înțelegere.

Prima întâlnire va debuta sub forma unui workshop de prezentare în care vei afla:

  • Ce este mâncatul compulsiv;
  • Care sunt mecanismele psihologice implicate în generarea și menținerea acestui comportament;
  • Te vei imprieteni cu primele tehnici ce au ca scop înțelegerea și reducerea emoțiilor neplăcute asociate acestui comportament
  • Vei învăța să îți trăiești emoțiile în mod conștient și să te împrietenești cu ele, fie ele și neplăcute.
  • Care sunt nevoile tale ce stau ascunse în spatele acestui comportament.

Pentru efecte vizibile in contextul vieții personale este necesara o participare activa si implicată pe toata durata programului.

Pentru a afla mai multe despre mancatul compulsiv poti accesa link-ul de mai jos

https://www.clinicaserenity.net/tulburarea-de-alimentare-compulsiva-binge-eating/

Pentru înscriere poți accesa link-ul de mai

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc29afOxfmoyvrgHhszS2eRf5_-e6xjXxVFxL2qMT16-JyrMA/viewform

Sau ne poți contacta la numărul de telefon 0746 414 550 (Izabela Gavrila) sau 0748 043 454 (Clinica Serenity)

Taxa de participare: 80 de lei/ ședință. (Pentru plata în avans a ședințelor sub forma unui abonament lunar se va acorda o reducere de 10%)

Frecvența întalnirilor: o dată pe săptămână

Durata: 2h

Locurile sunt limitate la un numar de 10 persoane.

Programul va începe în luna februarie, îndată ce se adună numarul de persoane

Facilitator: Izabela Gavrila, psiholog, consilier psihologic experiențial și coach.