Pierderea auzului si deteriorarea cognitiva
octombrie 3, 2021
Căderea unui mit – dezechilibrul chimic. Reînvierea terapiei
martie 16, 2022

Evaluarea personalității – adevăr și provocare

Evaluarea personalității. Ce este personalitatea
Iată câteva definiții ale personalității:
– ”Personalitatea reprezintă suma valorilor, convingerilor, scopurilor și credințelor, dar și caracteristicile unice ale unei persoane, care o definesc”
– ” Personalitatea este expresia caracteristicilor și comportamentului nostru, fiind cea care ne dă unicitatea în relația cu sinele și cu ceilalți”
– ”Personalitatea reprezintă ansamblul de însușiri stabile proprii, care caracterizează mental și comportamental o persoană și o distinge ca individualitate conștientă și liberă. Este construită din două trăsături complet diferite, și anume, temperament și caracter”
Înțelegem repede de ce evaluarea personalității este una dintre cele mai complexe evaluări. Personalitatea are multe fațete și direcții, de aceea procesul de evaluare necesită timp, experiența evaluatorului (se realizează de către psihologi clinicieni cu experiență îndelungată) și instrumente performante.
Instrumentele utilizate în evaluarea personalității
Testele psihologice pentru evaluarea personalității sunt cele mai complexe dar și….scumpe teste psihologice. Tehnologia modernă a făcut ca cea mai mare parte dintre aceste teste să fie digitalizate, adică scorurile sunt prelucrate de către un soft specializat, fapt care duce la risc de greșeală minim și respectiv precizie mare a rezultatelor. Pentru a se înțelege complexitatea unei astfel de evaluări menționăm că aceste teste cuprind sute de întrebări fiecare, pentru a surprinde caracteristicile și aspectele urmărite.

De cele mai multe ori în evaluarea personalității se folosesc teste standardizate (întrebări și răspunsuri). Însă evaluatorii experți pot folosi teste care, chiar dacă nu sunt standardizate, pot scoate la iveală aspecte fine ale personalității; cum sunt testele proiective.
Procedura evaluării
Evaluarea personalității necesită timp, de aceea va fi nevoie de mai multe sedințe, stabilite în zile și momente diferite ale zilei. Se poate ajunge la un total de 10-12 ore, în unele cazuri, în funcție de scopul evaluării, poate fi nevoie chiar de mai mult timp. Evaluarea va cuprinde răspunsul la întrebări (teste de tip creion-hârtie) dar și desene sau alte tipuri de sarcini.
Scopul evaluării
Evaluarea personalității (profilul de personalitate), este necesară în situații diferite, care necesită calități și caracteristici deosebite, cerute de anumite servicii sau poziții de conducere: poliție, magistratură, management, etc. unde condițiile de lucru sau responsabilitățile necesită aptitudini speciale.
Deși evaluarea personalității poate părea complicată, neplăcută, îndelungată și….scumpă, beneficiile ei sunt foarte importante: ajută la găsirea persoanelor potrivite pentru posturile respective ceea ce duce la performanță și economii importante în timp, evitarea unor probleme în viitor etc.
Însă un aspect pe care destule persoane îl refuză sau evită: în timpul evaluării pot fi puse în evidență calități și caracteristici pe care persoana nu le cunoștea, i se dezvăluie astfel potențialul de acțiune și dezvoltare. Cunoașterea punctelor slabe nu înseamnă fragilitate ci dimpotrivă, soluții de îmbunătățire și progres.
Sesiunile de pregătire și testare premergătoare unor examene de post ca cele din poliție, magistratură etc. nu înseamnă, așa cum cred unii, dezvăluirea ”trucurilor” folosite de evaluatori, ci verificarea aptitudinilor cerute de posturile respective. Sunt destule persoane care doresc intrarea în diverse servicii și posturi de conducere de mare responsabilitate dar nu realizează că nu au capacitățile necesare de a performa sau de a face față stresului asociat; iar asta poate aduce cu sine riscuri mari, consum psihic și emoțional și respectiv intrarea în situații neplăcute și chiar periculoase. Să fii polițist poate părea interesant și incitant, să ai și calitățile necesare… e cu totul altceva.
Evaluarea psihologică și a personalității în companii
De multe ori, în mod greșit, evaluarea personalității este atribuită doar posturilor de răspundere sau cu profil special (poliție, magistratură, management etc.) Experiența ne-a arătat că evaluarea personalului din firme și companii este de un real folos căci îmbunătățește nu doar performanțele firmei ci și mediul de lucru și relațiile dintre angajați. De multe ori procedurile organizaționale sunt atente doar la proces și performanțele financiare, ratând partea psihico- emoțională a angajaților. Înainte de a fi un angajat avem de-a face cu un om, care are unicitatea lui, dar și viața lui personală, cu diverse situații și evenimente (boli, divorț, decese, despărțiri, pierderi etc.)
Necesitatea sau obligativitatea evaluării personalității?
Răspunsul la întrebare este relativ simplu. Evaluarea complexă a personalității ar trebui nu doar extinsă la multe categorii profesionale dar și obligatorie. Vedem prea des persoane ”nepotrivite” în locuri ”nepotrivite” (profesori, personal medical, politicieni etc.)
Valentin Pescaru
Expert psiholog, psihoterapeut

Copyright © Clinica Serenity. Toate drepturile rezervate. Website realizat de Prosper Design.