Mintea umană este de o complexitate extraordinară. Noi abordăm fiecare situaţie şi fiecare persoană respectând unicitatea ei. Fiecare persoană reprezintă o istorie de viaţă. Credem că înainte de a întâlni „un bolnav” avem în faţă un OM, aşa cum este el.

Studiile şi experienţa profesională pe care le avem ne permit să adaptăm cunoştinţele, tehnicile şi instrumentele de care dispunem astfel încât să obţinem cele mai bune şi stabile rezultate. Uneori obţinerea stării de bine poate dura mai mult decât ne dorim, căci există elemente şi variabile pe care nu le putem controla; vom fi însă întotdeauna alaturi de oameni pentru a-i asista în cele mai neplăcute şi grele momente. Aceasta este esenţa relaţiei terapeutice pe care o oferim.

Este esenţial ca situaţia să fie evaluată corect şi responsabil căci doar aşa vom putea stabili şi cele mai bune soluţii de abordare. De aceea, pentru a vă oferi cele mai bune servicii din echipa noastră face parte şi un medic psihiatru cu experienţă; dacă este nevoie de investigaţii şi analize suplimentare colaborăm cu specialişti din domenii conexe: neurologi, medici generalişti etc. Această abordare multiplă oferă cele mai bune soluţii persoanelor care ni se adresează, căci situaţiile întâlnite pot necesita abordări complexe şi combinate.

Fiţi siguri că vă vom informa pe larg despre motivele pentru care vă recomandăm soluţiile propuse. Avem timpul, experienţa şi disponibilitatea de a face asta.

Având în vedere unicitatea fiecărei situaţii şi a fiecărei abordări procedura pe care o utilizăm este urmatoarea: există o şedinţă de evaluare care costă 120 de ron. În urma acestei evaluări se va stabili, de comun acord cu specialistul care a făcut evaluarea, preţul serviciilor, structura lor, frecvenţa si celelalte condiţii.


Serviciile pe care le oferim:

Evaluare psihologică

De multe ori este important să ne dăm seama dacă o situaţie reprezintă debutul unei afecţiuni patologice sau să facem diferenţa între o condiţie medicală, tulburare psihică şi trăsături de personalitate. Este important să evaluăm corect şi responsabil situaţia în care se afla o persoană; rapiditatea şi corectitudinea evaluării poate aduce beneficii importante. Găsirea celei mai bune abordări pentru situaţia solicitată înseamnă economie de timp, bani şi recuperarea stării de bine şi a funcţionalităţii în cel mai scurt timp posibil. Este riscant să confundăm o afecţiune a inimii cu atacul de panică, sau o demenţă cu depresia, anxietatea sau unele trăsături de personalitate. Sunt multe cazuri în care diagnosticul diferenţial este esenţial pentru începerea tratamentului (indiferent dacă asta înseamnă psihoterapie, tratament medicamentos, internare, alte investigaţii medicale sau combinaţii dintre toate acestea). Avantajul pe care îl oferă Clinica Serenity este că specialiştii nostri au specializarea de psiholog clinician, adică pregătirea şi experienţa necesară pentru a pune un diagnostic corect.

Evaluarea psihologică complexă se face respectând condiţiile de confidenţialitate, şi durează, în funcţie de situaţie, între 1-3 ore; în unele cazuri poate fi nevoie de mai mult timp sau de revenirea peste câteva zile.

Evaluarea psihologică este realizată de un psiholog clinician cu experienţă şi practică îndelungată în clinică, evaluare psihologică şi diagnostic clinic (diferenţial).

Realizam evaluari pentru copii (fisa psihologica), adolescenti, persoane de grad de handicap sau pentru comisiile de evaluare

Psihoterapie

Experienţa şi pregătirea noastră acoperă o gamă largă de situaţii şi probleme întâlnite la copii, adolescenţi, tineri adulţi sau vârstnici, care pot fi abordate prin intermediul:
- psihoterapiei individuale
- psihoterapiei de cuplu
- psihoterapiei de familie
- psihoterapiei de grup

Membrii echipei au specializări diverse, în cele mai importante (cu eficienţă dovedită şi recunoscută) forme de psihoterapie. Evaluarea iniţială vă va recomanda cea mai potrivită formă de psihoterapie pentru situaţia in care vă aflaţi. Formarea lor ca psihoterapeuţi a presupus ani îndelungaţi de studiu, sute de ore de analiză personală şi supervizare. Toate acestea asigură cea mai bună calitate a procesului psihoterapeutic.

Psiho - Terapie sexuală, Sexologie

Psiho - Terapia sexuală este recomandată în situaţiile în care există probleme în sfera sexuală la o persoană sau un cuplu. Este diferită de psihoterapia clasică pentru că este necesară o specializare suplimentară (sexologie), ce cuprinde cunoştinţe de medicină; terapia sexuală îmbină elemente de psihoterapie cu elemente centrate pe problematica sexuală, incluzând, atunci când este cazul: tehnici şi exerciţii specifice.

În unele cazuri colaborarea cu alţi specialişti din domenii conexe: ginecologie, dermato-venerice, endocrinologie este importantă. Vă asigurăm că vă vom recomanda cele mai potrivite soluţii pentru situaţia în care vă aflaţi. Este important să nu confundăm alte condiţii medicale cu probleme sexuale şi de aceea este esenţială evaluarea corectă şi responsabilă a situaţiei.

Educaţie sexuală pentru adolescenţi şi tineri

Credem în importanţa informării şi educaţiei corecte în orice direcţie şi în orice domeniu. Considerăm că ele sunt esenţiale pentru o viaţă şi dezvoltare sănătoase. Din păcate în ţara noastră educaţia sexuală lipseşte cu desăvârşire, iar informarea se face defectuos, nesănătos şi periculos din surse neverificate (pornografie, prieteni, forumuri online etc.); această situaţie duce la situaţii nefericite, nesănătoase, la dificultăţi sexuale, la sarcini nedorite şi avorturi, la boli şi îmbolnăviri grave.

Specialiştii nostri cu pregătire atât în medicină, psihologie, psihoterapie, sexologie dar şi cu experienţă în lucrul cu adolescenţii şi tinerii, oferă informaţii despre funcţionarea corpului uman, actul sexual, interacţiunea şi relaţionarea emoţionala dincolo de actul sexual, responsabilitatea asociată activităţii sexuale, cauzele îmbolnavirilor şi multe alte.

Nu putem împiedica instinctele umane naturale şi sănătoase, însă putem să ne educăm copii astfel încât să fie feriţi de boli şi situaţii periculoase. Şi noi suntem părinţi şi înţelegem şi împărtăşim grijile dumneavoastră.

Programele de educaţie sexuală pe care le desfăşurăm sunt alcătuite în aşa fel încât să respecte credinţele şi valorile a tuturor.

În viziunea noastră educaţia sexuală înseamnă mai mult decât actul sexual în sine şi atinge toate palierele de funcţionare şi dezvoltare ale unei persoane în proces de formare, aşa cum sunt adolescenţii şi tinerii: fiziologic-psihologic-emoţional-relaţional.

Se poate organiza:
- individual
- de grup

Preţ: se va stabili de la caz la caz

Învață cum să-ți controlezi reacția la stres

Ne mândrim cu faptul că încercăm să folosim cele mei moderne tehnologii pentru a obţine cele mai bune rezultatele. Utilizăm o tehnologie specială creată de unul dintre cele mai cunoscute institute de cercetare ale relatiei dintre corp şi psihic din lume (HeartMath Institute). Prin intermediul unui senzor special ataşat pe lobul urechii aparatul citeşte mai mulţi indicatori fiziologici ai corpului şi îi afişează pe ecran; puteţi vedea astfel în timp real care este modul în care funcţionează organismul in momentul evaluării, respectiv nivelul de stres pe care îl aveţi. Utilizarea unor tehnici terapeutice speciale va modifica aceşti indicatori fiziologici în sensul îmbunătăţirii lor semnificative.

Măsurarea nivelului de stres înainte şi după o şedinţă de psihoterapie este cea mai bună soluţie de a demonstra efectul psihoterapiei, variantă recomandată în cazul persoanelor care încă sunt neîncrezătoare în efectele psihoterapiei sau ale tehnicilor speciale de relaxare.

Preţ şedinţă de evaluare a nivelului de stres: 150 ron/oră

Psihoterapie on line

Lumea modernă înseamnă de multe ori călătorii, schimbări ale domiciliului, lipsa timpului pentru deplasare şi multe altele. Păstrarea relaţiei cu psihoterapeutul şi continuarea procesului terapeutic, psihoterapia in limba maternă sunt alte avantaje ale sistemului ”la distanţă”.

Tehnologia ne permite in acest moment psihoterapia la distanţă prin utilizarea căilor foarte cunoscute: Skype, Messenger (Facebook), WhatsApp etc.

Condiţiile specifice vor fi stabilite cu psihoterapeutul, în cadrul şedinţei de evaluare.