Programe

Despre programele noastre

Suferinţele psihice sunt, în cele mai multe cazuri, rezultatul multor ani de funcţionare nepotrivită şi nesănătoasă. Simptomele sunt semnul că lucrurile au ajuns prea departe şi organismul (minte şi corp) nu le mai poate gestiona şi începe să semnalizeze asta. Suferinţele psihice ale unei persoane sunt cauzate adeseori de istoria de viaţă, mediul în care persoana în cauză a trăit şi uneori genele moştenite. Atitudinile şi comportamentele preluate sunt de asemenea cauze ale problemelor psihologice. Cu alte cuvinte este vorba de ani de zile în care persoana a funcţionat într-un anumit fel. Este important ca persoanele care doresc sa înceapă un proces psihoterapeutic să înţeleagă că ceea ce s-a adunat în ani de zile nu poate fi schimbat peste noapte. Este nevoie de timp ca situaţia să se schimbe. Dar se va schimba!
Programul Fara Insomnie bg 2

Fără Insomnie

Este clar pentru toţi că omul are nevoie de somn pentru a funcţiona corect şi sănătos. Ceea ce înseamnă ca insomnia nu este o stare naturală ci mai degrabă un simptom, un efect a ceva ce se întâmplă cu persoana respectivă. Există mai multe feluri de insomnie (de adormire, de menţinere a somnului, trezirea devreme fără posibilitatea de readormire etc.), iar tratarea cu succes depinde de identificarea exactă a tipului de insomnie. Aceasta necesită o evaluare profesionistă făcută de un specialist. Cercetări recente demonstrează că cele mai multe din cauzele insomniei sunt de natură psihologică drept care soluţiile de tratament sunt psihoterapeutice.

Fără Anxietate

Te-ai gândit vreodată că ai putea învăţa să îţi controlezi anxietatea pentru ca aceasta să nu mai interfereze cu viaţa ta? E dificil să funcţionezi la parametrii normali când simţi teamă şi îngijorare aproape permanent, când simţi că ameţeşti, că îţi creşte pulsul, ţi se înmoaie picioarele, transpiri. Este greu de înţeles de cei din afară ce se petrece în mintea ta, de aceea te poţi simţi adesea neînţeles.
Programul Fara Depresie bg 2.1

Fără Depresie

Depresia. Una dintre suferinţele ce afectează cel mai mult locuitorii planetei. Tristeţea care nu mai trece, dispariţia dorinţei de a mai face ceva, o stare de oboseală fără un motiv clar, insomnii, dureri fizice, fel de fel de scenarii şi gânduri negre. Cumva, pe nesimţite viaţa şi-a pierdut nu doar gustul ci şi direcţia. Totul devine cenuşiu, culoarea care descrie cel mai bine starea persoanei.
Programul Ingrijeste-ti creierul img1

Îngrijește-ți creierul

Creierul este cel mai important organ al corpului uman. De cele mai multe ori întreaga funcţionare a organismului depinde de el. Într-un fel de neînţeles creierul este şi organul cel mai neglijat. Lipsa informaţiilor corecte, educaţia insuficientă, stereotipurile culturale nepotrivite au dus la situaţia în care suferinţele creierului şi ale minţii sunt puse pe ultimul loc in ceea ce priveşte sănătatea proprie.
Programul Educatie sexuala pentru adolescenti si tineri img1

Educație sexuală pentru adolescenți și tineri

Educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi. Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman, ce înseamnă actul sexual şi relaţiile emoţionale, responsabilitatea pentru propria sănătate şi pentru celălalt, faţă de procreerea unei alte vieţi etc.
Programul Ora de relaxare img1

Ora de relaxare

Ritmul vieţii moderne influenţează din ce în ce mai mult viaţa oamenilor. Viteza cu care se desfăşoară, nenumaratele presiuni şi responsabilităţi au început să-şi pună amprenta asupra stării de sănatate a omului modern. Stresul, oboseala cronică – fizică şi psihică – sunt precursoarele a nenumarate boli: tulburări de anxietate, depresie, boli cardiovasculare, gastrointestinale etc.

Nu ai niciun produs în coș.