Despre programele noastre

Suferinţele psihice sunt, în cele mai multe cazuri, rezultatul multor ani de funcţionare nepotrivită şi nesănătoasă. Simptomele sunt semnul că lucrurile au ajuns prea departe şi organismul (minte şi corp) nu le mai poate gestiona şi începe să semnalizeze asta. Suferinţele psihice ale unei persoane sunt cauzate adeseori de istoria de viaţă, mediul în care persoana în cauză a trăit şi uneori genele moştenite. Atitudinile şi comportamentele preluate sunt de asemenea cauze ale problemelor psihologice. Cu alte cuvinte este vorba de ani de zile în care persoana a funcţionat într-un anumit fel. Este important ca persoanele care doresc sa înceapă un proces psihoterapeutic să înţeleagă că ceea ce s-a adunat în ani de zile nu poate fi schimbat peste noapte. Este nevoie de timp ca situaţia să se schimbe. Dar se va schimba!

APASĂ PE IMAGINI PENTRU A AFLA MAI MULTE!

Ateliere-de-autocunoastere

“Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.” C. G. Jung.

Ultimul an a adus o schimbare majoră în viaţa noastră, în toate direcţiile şi pe toate planurile. Totul s-a schimbat într-o scurtă perioadă de timp, într-un fel la care niciunul dintre noi nu s-a gândit. Ce s-a întâmplat însă cu noi, oamenii? Suntem noi capabili să ne adaptăm noilor vremuri? Se pare că ne este foarte greu, asta demonstrând că am devenit prea pasivi, prea blocaţi în gândire şi comportamente, în obiceiuri şi ataşamente nesănătoase. Iar adevărata adaptare nu este posibilă fără cunoaşterea de sine.

Clinica Serenity vă invită la seria de <<Ateliere de autocunoaştere>>

“Cine sunt? Cum sunt? Ce sunt?” - o oportunitate unică de a avea o întâlnire cu voi înşivă dar şi cu alţi exploratori ai psihicului uman. Un program transformativ în care am pus laolaltă toată experienţa noastră ce însumează zeci de ani de practică psihoterapeutică combinând cele mai interesante şi utile concepte ale epigeneticii, neuroştiinţelor şi psihosomaticii. Acest program complet vă va oferi posibilitatea nu doar să descoperiţi auto-observatorul – metacogniţia responsabilă de modul cum percepem şi integrăm realitatea internă şi cea externă dar să-l şi antrenaţi pentru ca el să dea comenzile necesare crearii unei stări interioare de încredere, echilibru şi armonie.

Societatea este în curs de reformare, iar în acest timp copiii se nasc, cresc şi vieţile noastre se schimbă. Impactul tehnologiei asupra copiilor, aflaţi în perioada de creştere, este încă necunoscut, cu toate că tot mai multe studii şi cercetări sunt preocupate de identificarea tipurilor de comportament diferite, între generaţiile adulte şi cele născute în era digitală.
Cyberparenting – Re-conectare în familie
Fara insomnie
Este clar pentru toţi că omul are nevoie de somn pentru a funcţiona corect şi sănătos. Ceea ce înseamnă ca insomnia nu este o stare naturală ci mai degrabă un simptom, un efect a ceva ce se întâmplă cu persoana respectivă. Există mai multe feluri de insomnie (de adormire, de menţinere a somnului, trezirea devreme fără posibilitatea de readormire etc.), iar tratarea cu succes depinde de identificarea exactă a tipului de insomnie. Aceasta necesită o evaluare profesionistă făcută de un specialist. Cercetări recente demonstrează că cele mai multe din cauzele insomniei sunt de natură psihologică drept care soluţiile de tratament sunt psihoterapeutice.
Te-ai gândit vreodată că ai putea învăţa să îţi controlezi anxietatea pentru ca aceasta să nu mai interfereze cu viaţa ta? E dificil să funcţionezi la parametrii normali când simţi teamă şi îngijorare aproape permanent, când simţi că ameţeşti, că îţi creşte pulsul, ţi se înmoaie picioarele, transpiri. Este greu de înţeles de cei din afară ce se petrece în mintea ta, de aceea te poţi simţi adesea neînţeles.
fara anxietate
 
fara despresie
Depresia. Una dintre suferinţele ce afectează cel mai mult locuitorii planetei. Tristeţea care nu mai trece, dispariţia dorinţei de a mai face ceva, o stare de oboseală fără un motiv clar, insomnii, dureri fizice, fel de fel de scenarii şi gânduri negre. Cumva, pe nesimţite viaţa şi-a pierdut nu doar gustul ci şi direcţia. Totul devine cenuşiu, culoarea care descrie cel mai bine starea persoanei.
Creierul este cel mai important organ al corpului uman. De cele mai multe ori întreaga funcţionare a organismului depinde de el. Într-un fel de neînţeles creierul este şi organul cel mai neglijat. Lipsa informaţiilor corecte, educaţia insuficientă, stereotipurile culturale nepotrivite au dus la situaţia în care suferinţele creierului şi ale minţii sunt puse pe ultimul loc in ceea ce priveşte sănătatea proprie.
dada
 
dadaa
Ritmul vieţii moderne influenţează din ce în ce mai mult viaţa oamenilor. Viteza cu care se desfăşoară, nenumaratele presiuni şi responsabilităţi au început să-şi pună amprenta asupra stării de sănatate a omului modern. Stresul, oboseala cronică – fizică şi psihică – sunt precursoarele a nenumarate boli: tulburări de anxietate, depresie, boli cardiovasculare, gastrointestinale etc.
Problemele legate de greutatea corporală excesivă sunt din ce în ce mai des întâlnite şi provoacă dificultăţi greu de gestionat pe multe paliere: sănătate, aspect fizic, relaţionare, funcţionare socială.
slab si psihic
adolescenta
Adolescență este o perioada de tranziție între copilărie și tinerețe, perioada resimțită adesea că fiind dificilă și plină de framanatari. Este etapă de dezvoltare cea mai complicată din viață umană datorită schimbărilor majore ce au loc de-alungul ei. De cele mai multe ori atât părinții cât și adolescenții așteaptă că această „criză“ să treacă de la sine, fără a-și îndrepta atenția asupra înțelegerii emoțiilor, conflictelor și comportamentelor pe care le experimentează fiecare adolescent.
Menopauza constă în încetarea menstruaţiilor din cauza scăderii treptate, ireversibile a producţiei de hormoni sexuali ovarieni (estrogenii şi progesteronul). Privită ca un proces gradual, menopauza a fost împărţită în trei etape: premenopauza, menopauza şi postmenopauza. Tranziția în premenopauză și menopauză poate fi o experiență furtunoasă pentru unele femei. Studiile au arătat că modificările nivelurilor hormonale pot avea un efect direct asupra creierului și sistemului nervos. În timp ce unele simptome pot fi abia vizibile, altele pot produce schimbări semnificative ce pot avea un impact asupra sănătății mintale a unei femei sau pot exacerba o condiţie psihologică preexistentă.
menopauza
Educație sexuala pentru adolescenti și tineri
Educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi. Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman, ce înseamnă actul sexual şi relaţiile emoţionale, responsabilitatea pentru propria sănătate şi pentru celălalt, faţă de procreerea unei alte vieţi etc.