Despre programele Clinicii Serenity

Suferinţele psihice sunt, în cele mai multe cazuri, rezultatul multor ani de funcţionare nepotrivită şi nesănătoasă. Simptomele sunt semnul că lucrurile au ajuns prea departe şi organismul (minte şi corp) nu le mai poate gestiona şi începe să semnalizeze asta. Suferinţele psihice ale unei persoane sunt cauzate adeseori de istoria de viaţă, mediul în care persoana în cauză a trăit şi uneori genele moştenite. Atitudinile şi comportamentele preluate sunt de asemenea cauze ale problemelor psihologice.


Programul Îngrijeste-ţi Creierul

Creierul este cel mai important organ al corpului uman. De cele mai multe ori întreaga funcţionare a organismului depinde de el. Într-un fel de neînţeles creierul este şi organul cel mai neglijat. Lipsa informaţiilor corecte, educaţia insuficientă, stereotipurile culturale nepotrivite au dus la situaţia în care suferinţele creierului şi ale minţii sunt puse pe ultimul loc in ceea ce priveşte sănătatea proprie.


Îngrijeşte-ţi creierul – Program de prevenţie a degenerării creierului

Îmbătrânirea a fost întotdeauna asociată cu afectarea funcţiilor cognitive. Uitarea, scăderea atenţiei, a concentrării şi memoriei, scăderea capacităţilor de planificare erau până nu de mult normale şi acceptabile la persoanele în vârstă. Era ceva de la sine înţeles, până când s-a descoperit că această scădere poate fi de multe ori mai bruscă, mai neaşteptată şi mai gravă, aşa cum sunt demenţele. Multă vreme s-a considerat că nu se poate face mare lucru pentru schimbarea situaţiei.


Îngrijeşte-ţi creierul – Grup de psihoterapie pentru persoane cu demenţă

Grup de psihoterapie pentru persoane cu demenţă (formă uşoară-moderată). Tulburările neurodegenerative sunt tulburări care definesc deteriorarea creierului. Demenţa este o afecţiune neurodegenerativă progresivă şi ireversibilă, caracterizată de o varietate de simptome: deteriorare cognitivă, tulburări de memorie, deteriorare progresivă a capacităţii de desfăşurare a activităţilor zilnice, precum şi o serie de simptome neuropsihiatrice.


Ora de relaxare

Ritmul vieţii moderne influenţează din ce în ce mai mult viaţa oamenilor. Viteza cu care se desfăşoară, nenumaratele presiuni şi responsabilităţi au început să-şi pună amprenta asupra stării de sănatate a omului modern. Stresul, oboseala cronică – fizică şi psihică – sunt precursoarele a nenumarate boli: tulburări de anxietate, depresie, boli cardiovasculare, gastrointestinale etc.


Programul Fără Anxietate

Anxietatea, însoţită sau nu de atacuri de panică este una dintre tulburările cel mai des întalnite în zilele noastre. Cei mai mulţi dintre noi devenim anxioşi în faţa unor situaţii pe care nu prea ştim să le gestionăm. Asemenea trăiri reprezintă reacţii normale la stres. Există însă unele persoane pe care anxietatea le împiedică să mai funcţioneze şi le acaparează existenţa.


Fără Anxietate - Tehnici de relaxare

Specialiştii cu experienţă ai Clinicii Serenity au elaborat un program unic de abordare a anxietăţii pe toate palierele: fizic-psihic-emoţional. Ştim ce provoacă această suferinţă şi am tratat cu succes sute de persoane suferind de anxietate şi atacuri de panică. Simptomele ce însoţesc tulburările de anxietate (cu sau fără atacuri de panică) pot fi abordate rapid şi cu efect prin tehnici şi exerciţii de relaxare.


Fără Anxietate - Psihoterapie de grup

Specialiştii cu experienţă ai Clinicii Serenity au elaborat un program unic de abordare a anxietăţii pe toate palierele: fizic-psihic-emoţional. Ştim ce provoacă această suferinţă şi am tratat cu succes sute de persoane suferind de anxietate şi atacuri de panică. Deşi spunem că anxietatea este o ”teamă fără obiect” nu înseamnă că este o teamă fără cauză!


Programul Fără Depresie

Depresia. Una dintre suferinţele ce afectează cel mai mult locuitorii planetei. Tristeţea care nu mai trece, dispariţia dorinţei de a mai face ceva, o stare de oboseală fără un motiv clar, insomnii, dureri fizice, fel de fel de scenarii şi gânduri negre. Cumva, pe nesimţite viaţa şi-a pierdut nu doar gustul ci şi direcţia. Totul devine cenuşiu, culoarea care descrie cel mai bine starea persoanei.


Slăbeşte inteligent

Problemele legate de greutatea corporală excesivă sunt din ce în ce mai des întâlnite şi provoacă dificultăţi greu de gestionat pe multe paliere: sănătate, aspect fizic, relaţionare, funcţionare socială.