Te-ai gândit vreodată că ai putea învăţa să îţi controlezi anxietatea pentru ca aceasta să nu mai interfereze cu viaţa ta?
E dificil să funcţionezi la parametrii normali când simţi teamă şi îngijorare aproape permanent, când simţi că ameţeşti, că îţi creşte pulsul, ţi se înmoaie picioarele, transpiri. Ți s-a spus de multe ori că “totul se petrece în mintea ta” şi că temerile tale nu sunt reale, însă fără ajutor specializat anxietatea este greu de gestionat de către persoana care o experimentează, cu atât mai mult cu cât o afectează pe toate planurile (personal, social, familial şi chiar spiritual) şi palierele (fizic-psihic-emoţional). Este greu de înţeles de cei din afară ce se petrece în mintea ta, de aceea te poţi simţi adesea neînţeles.

Practicarea psihoterapiei de grup în străinătate, cu rezultate bune pentru participanţi, împreună cu studiile care atestă eficacitatea acesteia, ne-au determinat să concepem la Clinica Serenity un program dedicat persoanelor care se confruntă cu anxietate: Fără anxietate – Psihoterapie de grup.

Ştim ce provoacă această suferinţă şi am tratat cu succes sute de persoane suferind de anxietate şi atacuri de panică. Deşi spunem că anxietatea este o “teamă fără obiect”, nu înseamnă că este o teamă fără cauză!

Psihoterapia de grup oferă mediul potrivit pentru a discuta despre trăiri, simptome şi frici; grupul recreează situaţii şi relaţii, interacţiuni, comportamente şi atitudini, exact ca în realitate, fapt ce permite identificarea şi modificarea gândurilor iraţionale ce duc la comportamente disfunţionale şi de evitare a pericolelor închipuite.

Psihoterapia de grup oferă avantajul interacţiunii cu alte persoane ce au acelaşi tip de probleme într-un mediu securizat. Şedinţele se desfăşoară în condiţii de strictă confidenţialitate, respectând nevoile individuale ale participanţilor. Suportul primit, tehnicile practicate în cadrul grupului şi preţul scăzut face ca terapia de grup să fie accesibilă unui număr mai mare de persoane.

Pe termen lung, psihoterapia de grup funcţionează excelent atât învăţând participanţii să îşi controleze simptomele anxioase şi atacurile de panică, cât şi prin modificarea cauzelor apariţiei anxietăţii. Aşadar, în cadrul programului Fără anxietate – psihoterapie de grup abordăm anxietatea pe toate paliere pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare şi să se menţină în timp.

Grupul este alcătuit din 5 – 8 participanţi ce vor fi selectaţi în urma interviului telefonic. Grupul se întâlneşte o dată pe săptămână, vinerea, între orele 18 – 19.30.

Costul de participare este de 60 ron/persoană/ întâlnire.

Grupul este condus de către Raluca Ignat, psiholog clinician, psihoterapeut.

Pentru alte detalii şi înscriere aşteptăm să ne scrieţi pe adresa: contact@clinicaserenity.net sau să ne contactaţi la numărul de telefon 0748043454.