Valentin Pescaru

Valentin Pescaru

Psiholog clinician
Psihoterapeut

Formări:

– Psihanaliză
– Sexologie

Să ne cunoaștem

Sunt Valentin Pescaru, psiholog clinician, psihoterapeut, sexolog, supervizor și expert judiciar cu 17 ani de experiență în domeniul psihiatric public și în cel privat. Dintotdeauna mi-a plăcut să mă aflu în preajma oamenilor și să lucrez cu ei. Am schimbat multe meserii, foarte diferite între ele, până când am ajuns în acel moment în care nimic nu mă mai interesa. Trăisem mult, intens, cu evenimente ciudate, grele, dureroase. Nu-mi mai plăcea nimic din ceea ce se întâmpla în viața mea. Apoi, am dat cumva peste cuvântul ”psihologie” și parcă ceva a cazut pe poziție, s-a potrivit perfect. Așa a început lungul drum al formării: mai întâi, Facultatea de psihologie, unde aveam să descopăr și ”psihanaliza”. Apoi, din nou, ceva avea să se potrivească perfect și… am continuat: master în psihoterapii psihanalitice, o introducere în pasiunea mea – psihanaliza. Au urmat ani nesfârșiți de școală, sute de cărți citite, de psihologie, psihanaliză, psihoterapie, sute de ore de cursuri și conferințe. În mod natural, după ce am început efectiv să lucrez, a apărut formarea (încă o școală) în sexologie, la Facultatea de Medicină din București.

M-a pasionat de mic să decopăr mintea umană, nevoile, dorințele și visele ei. Am avut norocul fenomenal de a mă naște într-o casă care avea peste 500 de cărți pe care le-am și citit și la care am adăgat apoi alte sute și sute de cărți: spiritualitate, religie, umanism, filozofie, literatură universală, medicină. Pur și simplu îmi place să știu, să aflu, să caut. Cred că un om nu poate să spună niciodată că știe totul. De aceea căutarea face parte din viața mea.

Toate experiențele și toată viața mea m-au ajutat în această profesie, astăzi descoperind mintea umană prin evaluarea psihologică sau prin psihoterapie. Îmi place să ajut și crezul meu de viața a fost dintotdeauna: important este nu doar ceea ce iei de la viață, ci și ce dai înapoi vieții!

Cred că omul este mai multe decât carnea lui, decât trupul lui. Cred că are puteri și posibilități neobișnuite. De aceea mă și pasionează să studiez budismul, filozofia vedică, să depășesc condiția de ”acum și aici”.

Toată viața mea a fost o sumă de evenimente, suferințe și experiențe care m-au adus aici, oferindu-mi o perspectivă complexă și ajutându-mă să ajut oamenii care au nevoie de ajutor. Cred ca fiecare om are limitele lui, pe care și le atinge la un moment dat și atunci are nevoie de înțelegere, de respect, de autenticitate pentru a depăși situația.

Psihoterapia este o experiență ca nicio alta. Este o călătorie fascinantă și eliberatoare printr-o sumedenie de părți necunoscute din tine și din lumea în care trăiești. Oricând dorești să începi această călătorie, sunt aici pentru tine!

Experiență de lucru în:

Nu ai niciun produs în coș.